Er zijn vele redenen te bedenken om je als ICT ’er te focussen op het behalen van nieuwe certificeringen. Zo is uit onderzoek gebleken dat je wel 60% meer kans hebt op een promotie en dat maar liefst 91% van de eindklanten iemand zonder Microsoft certificaat niet door laat gaan in hun selectie. Sommige vinden het ook leuk om simpelweg te testen hoe veel er in hun hoofd past en zien nieuwe certificeringen behalen als echte uitdagingen waarmee ze zichzelf testen.

Alleen certificeringen behalen is de truc helaas nog niet. Puntje bij paaltje blijft het een feit dat het niveau tussen professionals erg sterk kan verschillen, ook wanneer ze dezelfde certificeringen hebben. Op dat punt komt ervaring om de hoek kijken. Ervaring, in het inzetten van jouw opgedane kennis, zorgt ervoor dat men jouw kennis en vermogen beter kan gaan inschatten.

“Ervaring maakt kennis aantoonbaar!”

Het is dus erg belangrijk dat je ervaring opdoet die aansluit op jouw certificeringen. Bij NTNT werkt Rini (Human Capital Manager) daarom direct samen met de accountmanagers. Samen zorgen ze ervoor dat er voor iedereen naar een juiste uitdaging gespeurd wordt. Zo werken we samen met jou aan jouw carrière!

Hoe combineer je studeren voor nieuwe certificeringen succesvol met werk om extra ervaring op te doen?

– Maak een haalbare planning, zorg daarin ook voor genoeg tijd voor ontspanning.

– Stel eisen aan jezelf, Rini kan je helpen het begin te maken, vervolgens zal je zelf aan de slag moeten gaan. Kijk goed naar wat je wel en zelfstandig wilt doen.

– Kies een richting die je leuk vindt. Ook hierbij kan Rini je helpen. Wil jij graag bepaalde opdrachten doen dan kan hij de juiste certificeringen aanwijzen om je daar te krijgen

Je carrière kansen binnen de IT vergroten? Neem hier een kijkje op onze pagina voor IT-professionals.