Inhoud bewerken
Klik op de knop inhoud bewerken om de inhoud te bewerken/toe te voegen.

The, not so short, history of NTNT

Algemeen

1997. De 11 jaar oude Jan Smit komt uit het niets op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40 terecht, de Deltawerken worden voltooid, het allereerste Harry Potter boek ligt in de winkels, de Mars Pathvinder landt op Mars en NTNT wordt opgericht door Jan Zoetjes en Rob Smith.

In korte tijd groeit NTNT uit tot een van de grootste Microsoft Partners in Nederland. Al snel zijn er vier vestigingen te vinden in: den Haag, Amsterdam, Amersfoort en Breda. Naast het detacheren van IT-professionals als NTNT wordt het bedrijf groot door de prestaties van NTNT-Management Solutions (losse b.v.), The Network University (opleidingstak) en Office profs (detachering van directiesecretaresses).

Grappig weetje, de locatie ‘Rotterdam’ bevond zich in die tijd niet in Rotterdam maar in Breda. Op die eerste locatie ‘in Rotterdam’ werd in 1999 Rini Braat aangenomen, momenteel onze Human Capital Manager. In 2000 had hij Patrick Balleteros tegenover zich zitten als sollicitant. Patrick werd aangenomen voor het op orde brengen van trainingsruimten en klaslokalen. Ook Patrick is nog steeds onze collega en ondertussen, net als Rini, onmisbaar in ons team.

In 2001 verkochten Jan Zoetjes en Rob Smith NTNT aan het Franse ICT bedrijf Sylis. De naam NTNT werd daarbij behouden. In 2003 werd NTNT de eerste Nederlandse IT-dienstverlener met drie Microsoft Gold Certificaties. Tegen die tijd waren er ruim 275 medewerkers. Samen verdiende zij de gold certificeringen voor Security Solutions, Collaborative Solutions en Enterprise Systems. Ook toen al richtte de strategie van NTNT op het zo doelmatig mogelijk uitvoeren van diensten en het garanderen van een optimale prijs/prestatieverhouding (lees persbericht).

De organisatie bleef groeien. In 2006 werd daarom ook het Nederlandse Profinity B.V. overgenomen door Sylis en samengevoegd met het oude NTNT. In 2007 opent Sylis samen met Pearson-VUE (Virtual University Enterprises) ons eerste ICT-Examencentrum voor ICT- en IT-professionals in Rotterdam en omstreken. Aan de Bahialaan 500 in Rotterdam waar het examencentrum tot eind 2020 heeft bestaan. Dankzij het examencentrum kon medewerkers snelle en efficiënte examinering en officiële certificering voor de belangrijkste technologieën en producten van Microsoft (MCSE, MCSA), Cisco (CCNA) en vele andere geboden worden (lees persbericht).

Tegen die tijd stond Sylis bekend als kennisleider op het gebied van Microsoft- Citrix- en Dataopslagtechnologie. Het trok de aandacht van een ander Frans ICT bedrijf, OPEN. In 2008 neemt de Franse marktleider Sylis en daarmee NTNT over. De overgang verloopt geleidelijk en tegen het eind van 2010 komt het nieuws naar buiten “Sylis, systeemintegrator en detacheerder, heet voortaan OPEN”.

Na ruim 12 jaar als Franse dochteronderneming op de Nederlandse markt keren wij terug naar onze ‘roots’. De naam NTNT keert daarbij terug in de Nederlandse ICT sector als een feniks. Met ons team streven wij ernaar wederom een toonaangevende organisatie te worden op het gebied van (Microsoft) Cloud-technologie en daarmee andere organisaties te ondersteunen bij innovaties en optimaliseringen. Hiervoor intenderen we de “recht door zee”-aanpak, energieke inzet en betrouwbaarheid die het bedrijf sinds 1997 bood wederom waar te maken.

Nu je toch al zover gekomen bent vertellen we je graag over onze kernwaarden.

Delen

Lees verder.