Inhoud bewerken
Klik op de knop inhoud bewerken om de inhoud te bewerken/toe te voegen.

Thuiswerkplekken faciliteren, waarom wel of niet?

Algemeen

Thuiswerken

We beginnen even met de voordelen van een goede thuiswerkplek. Het zijn er in werkelijkheid enorm veel maar voor het gemak hebben we er twee belangrijke uitgepikt. 

  • Hogere productiviteit. O.a. omdat werknemers gemotiveerder en sneller tevreden zijn. Moeilijk klagen over vieze koffie in de ochtend als het uit eigen keuken komt 🤫
  • Lager ziekteverzuim. Voel je je niet zo fit werk je gewoon in je pyjama toch! Daarnaast zorgt thuiswerken voor minder stress waardoor medewerkers zich minder snel ziek voelen. 

Natuurlijk zijn er ook nadelen.

  • Verminderd toezicht. Het stellen en uitspreken van duidelijke doelen verhelpt dit al snel.
  • Het versmelten van werk en privé is een groter probleem. Vooral medewerkers die op de bank of aan de eettafel aan de slag gaan worden hier snel slachtoffer van. Een vaste thuiswerkplek is daarom van groot belang. Het vormt namelijk een fysieke grens die zowel voor werknemers als gezinsleden aangeeft wanneer de focus op werkactiviteiten ligt. 

Een goede werkplek voldoet aan de arbo-eisen (Randstad, 2021). 

Basis eisen:

  • Goede verstelbare bureaustoel (NEN1812)
  • Werktafel of bureau op juiste hoogte 
  • Goede verlichting
  • Goed beeldscherm

De kosten voor zo een werkplek zijn fiscaal aftrekbaar. De Inspectie SZW kan controleren of werkplekken voldoen aan de eisen. Wist je dat iedere medewerker in principe het recht heeft volgens de Wet Flexibel Werken (WFW) om thuis te mogen werken (Calsteren, 2021).

Ben jij voor of tegen thuiswerken? De perfecte thuiswerkplek faciliteren hoeft helemaal niet lastig of tijdsintensief te zijn. Van het selecteren van de juiste producten tot het installeren kunnen wij voor je uit handen nemen tegen scherpe tarieven. Voor een duidelijk, open en eerlijk overzicht van de mogelijkheden en prijzen verwijzen we je door naar onze thuiswerken flyer. Heb je specifieke wensen die er niet tussen staan neem dan vrijblijvend contact op met onze collega Richard richard.croes@ntnt.nl +31 6 57289410.

Belangrijk om niet te vergeten:
Thuiswerken vereist extra beveiligingsmaatregelen o.a. om datalekken te voorkomen. Advies nodig of vragen hoe je dit het beste kunt aanpakken? Neem contact met ons op, we wijzen je vrijblijvend het goede pad op.

Delen

Lees verder.